Megújul az Orosházi Kórház nővérszálló épülete

  Több mint 130 millió forintot nyert az intézmény az Orosháza belvárosában található, többszintes épület energetikai korszerűsítésére. A munkálatok várhatóan 2017 február végén kezdődnek.

  Még idén nyáron elkészülhet az Orosházi Kórház nővérszálló épületének rekonstrukciós felújítása. Az 1978-ban épült, ötszintes ún. „Olajosházon” az utóbbi 20 évben jelentős felújítás nem történt.

  – Ezért is pályáztunk az épület energetikai korszerűsítésére a KEHOP-5.2.10 konstrukció keretén belül, amin 134,3 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az intézmény - tájékoztatott dr. Duray Gergő főigazgató.

  A pályázati konstrukció előírásainak értelmében az épület hőtechnikai adottságait fejlesztik: megtörténik a homlokzati hőszigetelés és tetőszigetelés, illetve korszerű nyílászárókat építenek be.

  – Ezzel jelentősen csökken a felhasznált energia mennyisége, mérséklődnek az üzemeltetési költségek és csökken a légkörbe jutó üvegházhatást okozó gázok mennyisége is, mely a környezetvédelem szempontjából kiemelt fontosságú. A felújítás után a korszerű és megszépült épület méltó színfoltja lesz mind környezetének, mind pedig az egészségügyi ellátórendszer kiszolgáló egységeinek - tette hozzá dr. Duray Gergő.

  A projekt előrehaladásáról az Orosházi Kórház honlapján, a www.ohk.hu oldalon és Facebook oldalán, a www.facebook.com/oroshazikorhaz lehet majd tájékozódni. nővérsz 0 (2865K)     nővérsz 3 (2867K)