A kórházban is lehet jól főzni

Ezt mutattuk be a Magyar Egészségügyi Menedzser Klub tagjainak, akiket rendhagyó ebéddel vártunk, ami a kórházi menükhöz használt alapanyagokból készült.

A 25 éves Magyar Egészségügyi Menedzser Klub Orosházán tartotta havi rendes összejövetelét október 13-15-én. A klub ellátási-, gazdasági-, jogi- és élelmezési vezetőket tömörít az egészségügy területéről, az ilyen alkalmakon pedig lehetőség nyílik a napi aktualitások megbeszélésére és szakmai tapasztalatcserére.

A szombat délelőtti programon dr. Duray Gergő főigazgató, dr. Rácz Oszkár orvosigazgató, Greksza Lászlóné ápolási igazgató és Pető-Farkas Éva gazdasági igazgató mutatta be az Orosházi Kórházban folyó szakmai munkát.

Az előadások után a kórház konyhájában folytatódott a program. Az orosházi média által elindított Főzzük Körbe Orosházát akcióhoz csatlakozott kórházunk. A cél, hogy bemutassuk, kis odafigyeléssel és megfelelő szakértelemmel a kórházi koszt is lehet minőségi.

Ambrus György mesterszakács és Hutkai Sándor kórházi élelmezésvezető a kórház által is használt alapanyagokból főztek ebédet, ami minden résztvevő tetszését elnyerte. Ez pedig fontos, hiszen a kórházi élelmezés szigorúan szabályozott terület: napi átlagban 16 féle menüt kell készíteni és a törvény azt is megszabja, milyen energia-, fehérje- és zsírtartalommal kell rendelkeznie az ételeknek.

Az eseményen jelen volt az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója is. Dr. Németh László példaértékűnek nevezte a kezdeményezést és kiemelte, az “Így főzünk mi” szlogent kapó orosházi akciót szeretnék országosan is kiterjeszteni.

men01 (550K) men02 (508K) men03 (506K) men04 (454K) men05 (382K) men06 (369K) men07 (308K) men08 (430K)