Újra családbarát lett az Orosházi Kórház

  Immár harmadjára, hiszen 2015 és 2016 után 2017-ben is elnyerte intézményünk a Családbarát munkahely címet. A dicsőség mellett 2 millió forintot is nyertünk, amiből többek között hamarosan gyermekmegőrző sarkot is szeretnénk kialakítani, hogy amíg valaki vizsgálatra, kezelésre érkezik hozzánk, biztonságban tudhassa gyermekét, illetve dolgozóinknak is segítenénk a gyermekeik felügyeletében, amíg hivatalos ügyeiket intézik.

  Kórházunk sok olyan eseményt, akciót szervezett már az elmúlt években, ami a nálunk dolgozók komfortérzetét javítja. Erről szólt mostani pályázatunk is. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) által hetedik alkalommal meghirdetett Családbarát munkahely pályázatának döntéshozói pedig úgy látták, hogy a maximálisan elnyerhető 3 millió forintos összegből 2 millió forintból valósíthatjuk meg elképzeléseinket. Az elismerést Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkárától dr. Duray Gergő főigazgató vette át október 9-én Budapesten a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

  csaladbarat (412K)

  Novák Katalin államtitkár és dr. Duray Gergő főigazgató

   

  A kapott támogatásból ismét rendezünk kórházi családi napot, ahol dolgozóink gyermekeikkel és családtagjaikkal tölthetnek el élményekkel gazdag órákat. Évek óta nagy sikere van a nyári kórházi gyermekfelügyeletnek is, amit szintén folytatunk majd, így az óvodai, iskolai szünetekben nem okoz gondot kollégáink számára a gyermekek biztonságos elhelyezése addig, amíg ők dolgoznak.

  Kiemelten fontos számunkra, hogy védjük dolgozóink egészségét, ezért az ősz és tavasz folyamán tervezünk dolgozói szűrőnapokat, ahol szív- és érrendszeri-, szemészeti- és bőrgyógyászati szűrést, allergiavizsgálatot szervezünk, amit állapotfelmérés, életmód tanácsadás és természetgyógyászati bemutató is kiegészít majd.

  Folytatjuk a Munkahelyi Wellnes programot is, ahol saját szervezésben a kórházi dolgozók rekreációs és csapatépítő erdei túrákon vehetnek részt és különböző kulturális eseményekre látogathatnak el.

  Egyik új tervünk az elnyert támogatásból egy gyermekmegőrző sarok kialakítása, ahol munkanapokon, ügyintézési időszakban gyermekfelügyeletet biztosítunk, hogy megkönnyítsük munkatársaink hivatalos ügyeinek intézését. Terveink szerint azonban a gyereksarok a kórházi dolgozók mellett a hozzánk vizsgálatra, kezelésre érkező szülőknek is nyitott lesz, ahol szakképzett személyzet vigyáz majd a kicsikre.