Könyvtárat a betegeknek!

  Új kezdeményezéssel köszöntöttük az új évet az Orosházi Kórházban, könyvtárat alakítottunk ki a fekvőbetegeknek. Az ötletet Gyopárosfürdő adta, ahol már régóta van mini könyvtár a fürdővendégek részére. Aki pihenni és kikapcsolódni szeretne, az ott tartózkodás idejére kölcsönvehet egy-egy könyvet.

  – A kórház könyvtára eddig csak orvosi szakirodalmat tartalmazott, szórakoztató vagy szépirodalmi könyveink nem voltak. Mostantól viszont ezek is elérhetők, hiszen hála a sok felajánlónak, máris több mint 200 kötet áll rendelkezésre. Az pedig külön öröm, hogy a Justh Zsigmond Városi Könyvtár igazgatója is felajánlotta segítségét, így onnan is érkeztek kiváló könyvek és könyvespolc is – mondta az ötletgazda, Greksza Lászlóné ápolási igazgató.

  A könyvek a 4. és a 6. emeleten lesznek.

  korhazkonyv (8170K)
  Fotó: Melega Krisztián/Orosházi Kórház

   

  A könyvek egy része már elérhető a Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályon, ahol hosszú ápolási idejű betegek tartózkodnak, így ott nagyobb lehet az igény a pihenőidő hasznos eltöltésére. Az ezt követően beérkező kötetek a hatodik emeleti belgyógyászatra kerülnek majd.

  Elsősorban jó állapotban lévő szórakoztató és szépirodalmi könyveket várunk az adományozóktól, amit a szakrendelő 3. emeletén az ápolási igazgatáson fogadunk. További segítség lenne, ha valaki felajánlaná feleslegessé vált könyvespolcát a könyvek elhelyezésére.

  Köszönjük felajánlóink segítségét!