Jó hír a várandós édesanyáknak: elkészült a vajúdó szoba

  Életet adni egy gyermeknek az egyik legcsodálatosabb dolog a világon. De a születésig vezető út bizony nehéz, fájdalmas és fárasztó is lehet az édesanyának. Nekik szeretnénk megkönnyíteni a várakozást a nemrégiben kialakított vajúdó szobával.

  A Szülészet-Nőgyógyászati Osztály Dr. Svarsnig Lajos osztályvezető főorvos ötlete alapján néhány hónapja hozta létre a Szent Szilvia Alapítványt azzal a céllal, hogy az osztály még modernebb és komfortosabb legyen. Az eltelt közel fél évben több cég és magánszemély is utalt kisebb nagyobb összeget az alapítványnak, így megvalósult az egyik nagy álom.

  – Osztályunkon a műtői, illetve szülőszobai traktusban már rendelkezésre áll a vajúdó szoba a várandós édesanyák részére. Ebben a helyiségben oldott, családias légkörben történhet a szülést megelőző időszak eltöltése. A kismamák kényelmesen pihenhetnek vagy a vajúdást megkönnyítő eszközöket – ülőlabda, bordásfal – is használhatják – ismerteti az eddigi eredményeket Dr. Svarsnig Lajos. Az édesanyák komfortosabban tölthetik el a vajúdás idejét.

  vajudo (7991K)
  Fotó: Melega Krisztián/Orosházi Kórház

   

  Az osztályvezető főorvos kiemelte, az eddigi támogatásoknak köszönhetően sikerült már beszerezni ülőgarnitúrát, fotelt, televíziót és CD lejátszót, valamint ki tudták alakítani a zuhanyzót is. Azonban van még egy dolog, ami hiányzik.

  – Egy sarokkád, amivel még komfortosabbá és könnyebbé tehetnénk az édesanyák vajúdását. Ennek beszerezésére jelenleg nincs meg a szükséges összeg, így az alapítványon keresztül várjuk mindazok anyagi vagy tárgyi felajánlását, akik segíteni szeretnének – fogalmazott Svarsnig Lajos. A Szent Szilvia Alapítvány a következő számlaszámra várja a felajánlásokat: 53300036-18576487