Több mint egymilliós fejlesztés - betegágyat kapott az SBO

betegagy (88K)
Az eseményt dr. Duray Gergő főigazgató nyitotta meg, majd dr. Hován Csaba bemutatta az ágy funkcióit (Fotó: kecskeméti Krisztina)

 
  Támogatóiknak köszönhetően az Orosházi Kórház egy többfunkciós, ágyként is használható betegszállító kocsit vásárolt, amelyet a Sürgősségi Betegellátó Osztályon (SBO) használnak majd.
 

Május 30-án az Orosházi Kórház Technológiai Tömbjének aulájában ünnepélyes keretek között adtak át a multifunkcionális transzport betegágyat a Sürgősségi Betegellátó Osztálynak.
 

Az eseményt dr. Duray Gergő főigazgató nyitotta meg, elmondta: idén is sok vállalkozó és magánszemély döntött úgy, hogy adományokkal támogatja az Orosházi Kórházat. A 2019 februárjában rendezett 10. Kórházi Jótékonysági Bálon több mint 160 vendég vett részt, akik 1,3 millió forintot adományoztak az Orosházi Kórházért Alapítvány javára.
 

– A kórház kapuja a Sürgősségi Betegellátó Osztály, a beteg általában itt találkozik először és leggyakrabban az ellátórendszerrel, így nagyon fontos, hogy milyen tapasztalatokat és benyomásokat szerez az ellátása során. Kórházunk törekszik a biztonságos betegellátás megteremtésére, fokozására, ezért a bál bevételét idén egy többfunkciós, ágyként is használható sürgősségi betegszállító kocsi beszerzésére fordítottuk – ismertette dr. Duray Gergő.
 

Dr. Hován Csaba a Sürgősségi Betegellátó Osztály vezetője kiemelte: nagy segítség az ágy, hiszen kritikus állapotban lévő betegek szállításában segít. – Oxigént lehet vele transzportálni, a lélegeztetőgépet és a defibrillátort is rá lehet helyezni, így a beteg paramétereit menet közben sokkal könnyebben lehet monitorizálni. Emellett a beteget az ágy segítségével állapotának megfelelő pozícióba tudjuk helyezni, anélkül hogy a kollégáknak nagy erőt kelljen kifejteniük – fogalmazott az orvos.
 

Hozzátette: Az kiemelt segítséget nyújt a röntgen vizsgálatkor is.

– A beteget az ágyról nem kell áthelyezni, mivel az ágy röntgensugár áteresztő, így a vizsgálatot könnyebben el tudják végezni – zárta dr. Hován Csaba.
 

/Forrás: oroscafe.hu Gál Diána Babett/

 

 

 

 

Archív hírek