Kanyarójárvány: az Orosházi Kórház felkészült

  Mint ismert, az egészségügyi személyzet körében kimutatott kanyaró megbetegedések miatt a napokban zárlatot rendeltek el a makói kórház fekvőbetegeket ellátó osztályain és sürgősségi részlegein. Emiatt az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) 2017. március 4-én módosította a területi ellátási kötelezettséget. Ez alapján a Békés megyei Orosházi Kórház látja el négy Csongrád megyei település betegeit.

  A határozat értelmében a Csanádalberti, Pitvaros, Ambrózfalva és Nagyér településről érkező összesen 2800 fekvőbeteg ellátását végezzük a makói kórház helyett. Vasárnap és hétfőn átlagban 2-3 beteg jelent meg a kórházban ebből a körzetből, közülük egyiküknél sem volt kanyaróra utaló tünet.

  Jelenleg is tart dolgozóink oltási státusának felmérése. Megnézzük, közülük hányan kaptak csak egy védőoltást a kanyaró ellen, hányan kapták meg az ismétlő oltást is, és hányan nem részesültek egyáltalán az immunizációban.

  A Békés Megyei Kormányhivatal tájékoztatása szerint Békés megyében kanyarós megbetegedés mindeddig nem fordult elő, tehát kórházunkban sem kezelünk kanyaróval fertőzött beteget.

   

  Orosháza, 2017. március 7.
                                                                dr. Duray Gergő
                                                              főigazgató-főorvos
                                                                Orosházi Kórház