Új ápolási ágyakat kapott az Orosházi Kórház

Snap2
Fotó: Melega Krisztián

 
 

Az állami fenntartótól érkezett 31 darab betegágy újabb minőségi előrelépést jelent a betegápolás terén Orosházán.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) az „Egységes ápolási eszközpark kialakítása” elnevezésű projektjéből 2018. júniusában 13 darabb, míg idén június végén újabb 7 darab multifunkciós betegágy érkezett Orosházára. A fejlesztés újabb állomásaként a napokban 31 darab ápolási ágyat vett át az Orosházi Kórház – írja közleményében az egészségügyi intézmény.

A 213 centiméter hosszú és 106 centiméter széles, hidraulikusan és manuálisan állítható fejvég és lábrész emeléssel ellátott ágyak a kórház különböző osztályain lesznek elhelyezve az igényeknek megfelelően.

– Ezzel a fejlesztéssel több régi, elavult ágyat tudunk lecserélni, ami nagyban hozzájárul a betegek komfortérzetéhez, javul a gyógyulás esélye, és nem mellékesen, megkönnyíti az ápolók munkáját – fogalmazott dr. Duray Gergő főigazgató.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ az egészségügyi szakdolgozók élet- és munkakörülményeinek javítására országos szinten két projektben összesen 16,5 milliárd forintot fordít. 8 milliárd forintból megújul a kórházak ápolási eszközparkja, 8,5 milliárdos beruházással a nővérszállók felújítása és új szállók kialakítása történik meg 2020. első negyedév végére.

/Forrás: behir.hu 2019.07.30./

 

 

 

 

 

 

Archív hírek